17 oktober 2005

"Irakiskt polisbefäl misstänkt för tortyr"

"Irakiskt polisbefäl misstänkt för tortyr"

Så lyder rubriken till en artikel på DN.se, texten fortsätter:

"De två brittiska soldater som under stor kalabalik greps i Basra i september spionerade vid tillfället på ett irakiskt polisbefäl som misstänks ha torterat fångar med en borrmaskin, säger brittiska militärkällor till The Sunday Telegraph.

[...]

Soldaternas övervakning av en mäktig polischef ska ha inletts efter det att ett lik av en tidigare fånge från Jamiyatfängelset hittats utanför Basra i våras. Liket hade borrhål i skallen, händerna och benen. Britternas källor pekade ut en polischef som misstänkt för tortyr i Jamiyat.

Londonregeringen tros enligt The Sunday Telegraph vara mycket oroad över uppgifterna, eftersom återöppnandet av det ökända Jamiyat var ett brittisklett prestigeprojekt."

Alltså ursäkta men vad fan... hur i helvete kan DN förmedla en sån här uppenbar propagandanyhet utan ens en kommentar om trovärdigheten? Tror DN själva på innehållet?

De två brittiska undercoveragenterna greps av Irakisk polis i en bil som innehöll raketvapen, sprängmedel och detonatorer.

OM man vill spionera på en egenmäktig polischef skickar man knappast två britter hjälpligt utklädda i "huvudduk" till att se ut som Irakier. Och man skickar dom INTE i en bil fullastad med sprängämnen. Det är ju så idiotiskt att inte ens dupontarna skulle försökt sig på det.

DN agerar återigen ockupationens okritiska och korkade förlängda arm. Fy fan för svenska media.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu i dagarna är det tre år sedan som de två brittiska soldaterna ur specialstyrkorna, som utklädda till araber men beväpnade med handeldvapen och med sprängämnen i bilen, tillfångatogs av Irakisk polis. Ännu tycks svensk media tro att de var på väg till en maskerad och hade ansvar för kvällens fyrverkeri. Alternativt tror de på den TT nyhet bloggposten handlar om. I vilket fall som helst sätts inga sammband mellan maskeradkillarna och det Irakiska inbördeskrig som strax skulle rulla igång till följd av sprängningar av moskéer och annat.

Jag håller googlar runt lite för att få till en egen bloggartikel med anledning av treårsdagen av nyheten den 20 september.