25 augusti 2006

12 skumma indier


Terroristhysterin i luften odlas framgångsrikt av imperiet och imperiets nyttiga idioter. I onsdags vände ett flygplan påväg från Holland till Indien en halvtimme efter start och eskorterades sedan av stridsflygplan tillbaka till Schiphol. 12 passagerare med en misstänkt hudfärg hade betett sig skumt ombord. De 12 greps och förhördes av holländska myndigheter. Efter ett dygn släpptes de, emellertid, friade från alla misstankar.

Vad var det då för skumt som hände ombord? TT-AFP rapporterar:
”Strax efter starten spände en del passagerare av sig säkerhetsbältena trots att skylten inte släckts. De pysslade med sina mobiltelefoner, tittade i plastpåsar och försökte skicka mobilerna till varandra”
Ja, verkligen skumt. Detta uppenbara terroristbeteende ringades effektivt in av ”specialutbildad amerikansk polis” som alert slog larm. En uppmärksam amerikansk passagerare uttalade sig efter dramat i en nederländsk tidning: ”Jag vet inte hur nära det var, men jag känner på mig att de tänkte kapa planet.”

Mot amerikansk intuition går inga terrorister säkra! Förutom, då, att de 12 indierna inte var några terrorister utan helt vanliga män i åldern 25 till 35 år. Det i sig är ju förstås jävligt skumt.

TT rapporterar att de 12 männen visserligen missade planet till Bombay, men att de inte behöver räkna med några juridiska efterräkningar. Det var ju schysst. Frågan borde väl snarast vara vilken ersättning de 12 männen skall får för att ha kränkts, misstänkligjorts, fängslats, och förvandlats från medborgare till en misstänkt hudfärg? Sjukt.

Inga kommentarer: