28 oktober 2007

Årets sämsta drev

Visst lät det lite skojigt när Reinfeldt kallade Ulrica Schenströms och Anders Philblads restauranghångel för ett ”bakgrundssamtal”, men det gör det inte mindre patetiskt med reaktionerna från vissa oppositionspolitiker, medietyckare och regeringens egen husmoralist.

Det är inte förbjudet för politiker eller deras tjänstemän att kyssas med journalister. Det är inte förbjudet för politiker att hysa känslor eller bli kåta. Det gäller även för statsministerns statssekreterare. Att Ulrica Schenström är kapabel att sköta sitt jobb får vi alla utgå från tills det finns skäl att misstänka någonting annat. Ett hångel, eller om det bara var en kyss, sent på kvällen ger inte anledning att misstänka att hon gör ett dåligt jobb och det tyder inte heller, inte någonstans, på dåligt omdöme. Om något tyder det på att Ulrica Schenström är en människa. Och det är ju bra.

”Vi ska uppträda med integritet och värdighet” säger den genomredige Göran Hägglund som inte tycker att tjänstemän ska ”exponera sig på det sätt som framgår av fotografierna”.

Javisst, man bör i varje ögonblick räkna med att Aftonbladets paparazzifotografer står utanför fönstret. Inte en mänsklig känsla, inte ett kroppsligt begär får finnas kvar i den gudfruktige plastpolitikerns till fullkomnad värdighet stelopererade kropp.

I det sexistiska kacklet har mannen i dramat, TV4:s politiske reporter Anders Philblad, sluppit ut genom bakdörren. Vilket är det sunkigaste med hela historien, för om det är någon som har förbrukat sin trovärdighet så är det Philblad, vars jobb i dagarna har varit att lämna objektiva rapporter från moderatstämman. Att Philblad har jävproblem borde vara uppenbart och det borde hans chefer ha insett direkt. Nu tappar istället hela TV4 i trovärdighet.

Men nej, inte lika kul att titta åt det hållet, låt busgrabben smita så kan vi alla spotta på den exponerade kvinnan ett tag. Eller vad säger du, Juholt?

Andra bloggar om: , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

*applåd*

Anonym sa...

Åh, fantastiskt bra! Jag länkar as we speak.

Victor sa...

*en till applåd*

Anonym sa...

Nåja, det är hon som är politiker så det är självklart att det är hon och inte journalisten som Juholt ska spotta på.

Att inte spotta på henne på samma sätt som man spottade på LArs Danielsson - det vore att behandla henne annorlunda för att hon är kvinna. Och det ska vi väl inte göra?

Anonym sa...

"Det är inte förbjudet för politiker eller deras tjänstemän att kyssas med journalister. Det är inte förbjudet för politiker att hysa känslor eller bli kåta. Det gäller även för statsministerns statssekreterare."

Självklart men det är INTE tillåtit att supa för 945 spänn när man har högsta ansvar för Sveriges krisberedskap.

Philblad fick inte bevaka moderatstämman - på vilket sätt menar du att han slipper ifrån sitt ansvar? Vad är fel med det Juholt säger?

Anonym sa...

Är det ingen mer än jag som noterat hur man på senare år ofta utser kvinnor till utsatta poster, och till att stå vid skampålarna om/när något händer i företagen eller politiken? De får bli PR-chefer för företagen, för SN etc.

Ingen mer än jag som noterat att det handlar om två ting, dels kan man hoppas att kvinnor inte blir lika illa åtgångna som män när de ska försvara sina företags/organisationers fula ageranden (hoppas på omvänd diskriminering alltså), dels kan man, i det fall de i alla fall blir det, sparka ut dem i kylan utan att det känns i hjärteroten!

Att man alltså numer gärna sätter kvinnor på katapulstolarna. Med tanke på mobbingen av Danielsson måste väl krishanteringsansvaret vara en sådan stol i den här regeringen.

Anonym sa...

kerstin: JA! Det är en konspiration mot kvinnor. Självklart. Att inte alla ser det...

Anonym sa...

"Sexistiskt kackel"...

Så länge det handlar om promiskuösitet fritt supande fritt knullande och fri drogromantik går "vänstern" i säng med vilken politisk motståndare som helst.

"Det är ju mänskligt"....Sjödin snyftar ihop sig med Schenström och ser fram emot några goda fyllor till oavsett fyllkamrat.

Den gemensamma nämnarna är alltså omdömeslöshet fylleri och depravering, de som uppfyller de kraven går fria från allt, tänk om Scenström varit kvinna OCH nykterist? Hemska tanke då ÄR hon ju verkligen en suspekt fascist...

Anonym sa...

Jag stämmer in i applåderna!

(Hittade hit via Syrrans blogg, nu är din blogg bokmärkt hos mig)