25 maj 2009

Superkoll

"Expressens medarbetare uppfattade mötet med kvinnan på bilden som att hon bekräftade att hon var Wanja Lundby-Wedin"
Expressens LO-bashing bakfyrar just när det började lukta blod. Trots att tidningens utsända fotograf och reporter applicerar hela sin allmänbildning så drevbeskjuts av misstag fel kvinna. Hedersmannen Thomas Mattsson "ber om ursäkt" i sin blogg men understryker samtidigt att drevet "måste fortsätta".

Strategin påminner om en annan ignorant och okunnig supermakt. Gammelmedias död kan inte komma en dag för tidigt.

11 kommentarer:

Thomas Mattsson, Expressen sa...

Det här var dåligt av oss, det har jag tillstått i alla sammanhang i dag, men håller du inte med om att det är viktigt att media granskar LO?

I dag har ju Wanja Lundby-Wedin, som ett direkt resultat av Expressens granskning, rättat sina deklarationer.

Vänligen

Thomas Mattsson,
chefredaktör för Expressen

Morris sa...

Thomas Mattsson: Dagens Expressen bevisade nog motsatsen. Maken till propagandajournalistik på nyhetsplats får man leta efter, och då fick jag ändå tag i extraupplagan. Associationen till Hans Ericson, som åkte på semester (notera skillnaden att åka semester och att åka på ett uppdrag) är horribel, för att inte nämna bilden på Wanja bredvid bilden på Ericson, som för att visa likheterna dem emellan. Dessutom en ytlig krönika av Ulf Nilsson, som i inledningen skriver "Detaljerna i Riva del Soleskandalen kan andra beskriva bättre än jag, men..". Så bedriver man propaganda som utger sig för att vara nyheter.

Pontus sa...

Jag stör mig rätt rejält på beskrivningen av Riva del Sol som ett "lyxhotell". En mer verklighetsnära av stället hade nog varit "stugbyn". Stället är trevligt, men lyx? Knappast. Snarare italiensk stugby med air av konferensanläggning a närmaste bruksort.

Röde Condoren sa...

Om Expressen hade varit USA hade man bombat Iran istället för Irak och sagt "Iran, Iraq, what the hell is the difference...?"

Erik Berg sa...

Thomas: Givetvis ska ni granska LO. Men ni gör era egna eventuella journalistiska ambitioner en otjänst då ni utan urskiljning klistrar på precis allt vad ni kan få fatt i på ert byte. En väl utförd granskning är inte en som slutar med att ni fäller ert byte oavsett vad, en väl utförd granskning är en som förmår skilja på reella oegentligheter och rena fabrikationer. Att urskilja proportioner är också en del av det journalistiska hantverket annars har ni suddat ut skillnaden mellan "politisk kampanj" och "journalistisk granskning".

Anders sa...

Thomas Mattson: Ordet Pinsamt har en alldeles för låg valör för att beskriva Expressens fantastiska känsla för självspäkande trovärdighetsdevalvering!

Med andra ord, ditt "det här var dåligt av oss..." är förklenande så det förslår.

Skärpning för i helvitte!

Det bästa med er tidning är ju att den ger ett uppslag mer åt kultur och debatt i början av tidningen, till skillnad från Aftonbladet. Men med sådana här sanslösa "missar" så spelar sådana fördelar knappast någon större roll. Ni har just presterat någon sorts bottenrekord inom svensk mediehistoria...

Häromdagen beskrev Henrik Schyffert hur han skämdes för att skämta bort allting under ironins årtionde, även sådana saker som kriget i Jugoslavien, och inte gjorde ett dyft för att visa en åsikt om det eller sätta in ens en hundring på radiohjälpens konto.

Nu är det er tur att skämmas. Skillnaden är att ni kan skärpa er här och nu. Bedriva journalistik istället för mediedrev. Gör då det!

Lars Hultman sa...

Ignorant och okunnig supermakt? Då är det väl Sojetunionen som du pratar om.

Kerstin sa...

Till Thomas Mattsson, Expressen:Den dagen Expressens journalister lägger ner precis lika mycket tid och energi på att dra fram minsta förseelse som en borgerlig politiker gjort sig skyldig till, som man gör för att få fram sådana begångna av någon i oppositionen - och redan FÖRE ett val, inte efter när det är för sent, som fallet var med alla de myglande alliansföreträdarna i Rheinfeldts nya regering, varav åtminstone de manliga aldrig behövde ta konsekvenserna av sina synder, då ska jag ha viss respekt för Expressen. Till dess undvikar jag att läsa denna blaska - ens gratis på nätet.
Så nej, jag har inte läst er stora fadäs i Expressen utan fick information om den via radion.

Problemet är dessutom att det knappast torde finnas en enda ängel i världen, och kräver man änglar på alla förtroendeposter i samhället, startar mediadrev mot politiker för alla tänkbara småförsyndelser, så får man till slut bara djävlarna att ställa upp, de där som hyr gorillor som slår sönder knäskålarna på journalister som hotar att avslöja, eller faktiskt avslöjar deras skumraskaffärer.

Anonym sa...

Trevligt ord, bakfyrar. Ville bara säga det. Nisse

Dick sa...

Men herregud alla kära sossar undrar ni inte VARFÖR LO äger och driver anläggningar som Riva del Sole????

Och varför engagerar sig Wanja i styrelseuppdrag där??? Har hon inte viktigare saker för sig som ordförande för LO?

Bara ytterligare ett bevis på hur jävla långt från verkligheten den Röda Adeln lever. Ynkligt att ni går in och försvarar deras beteende!

Salamandlar sa...

*icken är igång och gapar högst av alla utan sans och vett. Riva del Sole är en semester- och konferensanläggning i Toscana ägs gemensamt av LO, TCO och KF. Genom förbundens ägande kan fackets medlemmar vistas i Italien till rabatterade priser.