15 september 2011

Lite personligt

Det går en del tid mellan inläggen på den här bloggen. Det går ett halvår. Jag lägger krutet på andra håll. Titt som tätt lovar jag mig själv att återuppta skrivandet men saker kommer emellan, det skjuts upp. Avståndet mellan bloggförfattaren och bloggen växer därför. Vi känner inte riktigt igen varandra längre.

Fast jag tror att det finns grejer kvar att säga. Så kanske kan vi börja med att småprata lite, låtsas som att vi inte riktigt är här på allvar ännu? Vad har hänt sen sist?

Jag har gift mig med Lina. ÄNTLIGEN. Efter tio år tillsammans. Haft livets mest fantastiska fest, med alla de bästa vänner man kan önska sig samlade på en plats, två magiska dygn. Dansat mig svettig med min brud till röjiga Halkan Balkan och därefter dragit iväg på romantisk bröllopsresa på Reeperbahn.


Jag har bytt jobb. Från Mondo FRS i Stockholm till inobi i Göteborg. Med det följer ett skifte i arbetsfokus i riktning mot mer av sociala analyser. På inobi kommer jag att jobba mycket med arkitekturens samhälleliga dimensioner. Vad det innebär i praktiken kommer det bli mer om framöver på bloggen. Se det som ett löfte.

Jag har varit med och fixat en två veckors sommarbrigad i Uppsala, renoverat upp ett nedgånget gammalt timmerhus i Hågaby till ett samlingsrum för allmänheten. Rapport och bilder från brigaden finns att ladda ner här.


Ser ut som jag haft det rätt gött i bloggens frånvaro. Vad som händer framöver får framtiden utvisa. Hur skulle det annars gå till?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen tillbaka!:)

Pär Eliaeson sa...

Grattis från KRITIK, Erik! Inte ens en såpass småborgelig typ som jag är gift.
Och arkitektvärlden är lika liten som vanligt. FRS drivs av mina kursare Johan och Andreas och på Inobi känner vi ju Fredrik.
Blog on!

Erik Berg sa...

Tack Pär! Ja det är en liten bransch i ett litet land.

Kerstin sa...

Roligt att se några rader från dig igen. Ser fram emot att du fortsätter skriva. Jag har saknat dina inlägg.

Min dotter var förresten med på något som måste ha varit ett liknande projekt i Eksjö i somras, där en grupp var med och rustade upp ett gammal hus. Hon tyckte det var fantastiskt.

Olle Jonsson sa...

Tack för att du berättar om Byggbrigaden. Rapporten var väldigt fin.

Man blir ju sugen på att arbeta mer med händerna och speciellt med trä. Och att klina.

Erik Berg sa...

Kerstin: Tack för de vänliga orden.!

Ja, det är något alldeles särskilt med att ta hand om gamla hus och att bygga tillsammans.

Om din dotter vill bygga igen nästa år får hon gärna hålla utkik efter våra brigader, det blir minst två.