18 juni 2007

Bibliskt kul


I början av juni öppnade ett kreationistmuseum i Kentucky. Byggnaden och utställningarna har kostat i runda slängar 200 miljoner kronor. Bloggen Blue Grass Roots har besökt resultatet och lämnar en fantastiskt rolig rapport. Besökaren får bland annat se Adam och Eva gå nakna i lustgården med farliga kroppsdelar kreativt dolda bakom buskar och träd, bygget av Noaks ark, syndafloden, gudsoffer och mord (gamla testamentet är rätt bestialiskt)... dessutom en väldig massa dinosaurier, som tydligen levde tillsammans med Adam och Eva i Eden.

Den bibliska version av historien säger att jorden inte är mer än 6000 tusen år gammal. Svårt att få ihop det med att fosilerna C14-daterats* till flera miljoner års ålder kan man tycka? Nejdå, allt går att få ihop om man opererar ut hjärnan och alltid har bibeln i ena handen.

Med vaxfigurer illustreras skillnaden i arbetssätt mellan en kristen och en hednisk paleontolog. Den här tokige asiaten gör helt fel som försöker tillämpa vetenskaplig metod och logik:

Den här killen gör däremot rätt som jobbar med bibeln uppslagen:

Så kommer man till rätt slutsatser. Som att dinousarierna drunknade i syndafloden (de fick inte plats på arken). Nu omnämns ju inte dinosaurier någonstans i bibeln, men det beror på, berättar skapelsemuseet, att Adam inte brydde sig om att namnge alla djur.

Glada snickare vid bygget av The Ark.

Läs hela posten och se den världsbild som, när den omsätts i exekutiv makt, startar heliga krig.

Samtidigt i Sverige.

UPPDATERING:
* = Det här var ett självmål, eftersom C14 bara är tillförlitlig upp till ungefär 60 000 års ålder. Dinosauriefossil dateras med en kombination av metoder, t ex genom att iakta vilket sedimentlager fossilet ligger i och datera bergarten med radiometrisk datering.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kristdemokraternas ungdomsordförande Ella Bohlin har sagt till tidningen Humanisten att hon är kreationist. Hon sitter i stadsdelennämnden på Södermalm. På ett öppet nämndmöte den 31/5 blev hon helt utbuad eftersom hon inte ens vet om vilka beslut hon var med om att fatta. Dumheten har spridit sig över atlanten.

Anonym sa...

Jag har mest alltid varit imponerad över hur alla bibliska gestaler blivit arier. För i ärlighetens namn så var de ju hela bunten, ursäkta uttrycket, svartskallar.