03 juni 2007

Ett grönare alternativ

Med tanke på muffarnas miljöpolitik, vilken tur att det även finns ett trovärdigt grönt alternativ i alliansen:

Tagen från den här geniala sidan som också innehåller ett kul test med konkreta tips:

Och handfast folkbildning:


Vårt land är i trygga händer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir helt gråtfärdig. Nog för att jag förstår att dessa 10 steg måste vara nån slags skämt, men allvaret i botten verkar gå ut på att få oss att sopsortera och byta till lågenergiglödlampor. Centerns (liksom övriga alliansens) miljöpolitik verkar bygga på (det tyvärr alltför vanliga) missförståndet att det är endast vår ONÖDIGA energikonsumtion som är skadlig för planeten. Så om vi stänger av våra apparater som står på stand-by, om vi släcker efter oss när vi gått ut ur rummet, om vi låter bilen stå var 10:e gång osv. så kommer allt att ordna sig. Vi behöver bara skrapa lite på ytan men kan i övrigt leva som förut. Frågan verkar alltså inte vara: "vad krävs för att komma till rätta med problemet?" utan "vad har vi lust att göra?" Och resonemanget påminner lite om mannen som letade efter sina nycklar hemma fastän han hade tappat dom i skogen. Det är ju både varmare, ljusare och mindre mygg hemma. Roligare att leta där alltså.
Nu menar inte jag att vi måste lämna våra hem och bo i grottor, men vi måste definitivt TÄNKA, och tänka igenom hela vår samhällsbyggnad. Det krävs stora förändringar, INTE botgöring! Botgöring är ju sånt man tar till när man egentligen inte vill förändras, en slags förhandling.

Erik Berg sa...

Ja. Precis, precis så! Du satte fingret på kärnan: det är bara slöa övningar i botgöring.

Energibruket sa...

Hej,
Gjorde en webbsökning (efter annat….) och hamnade på din sida. Trevlig och matnyttig blogg!
Kika gärna in på www.energibruket.se. Energibruket är en mötesplats för diskussion och innovation om energieffektivisering.

Mvh
Lejla