12 oktober 2007

De är på riktigt

Två briljanta män i sina bästa år förgyller min fredag:

"Utan att kunna hänvisa till vetenskapliga undersökningar vågar jag därför påstå att de flesta män är så funtade att de varmt uppskattar ett kvinnligt leende och kvinnans former, en välfylld byst, vackra ben, lår, midja och vackert hår. Kort sagt allt det som de modeskapande männen oftast försöker dölja, skyla över, förfula eller göra så groteskt som möjligt [...] Vem vill klä sig i plagg som associerar till död och lidande? Vart har den omtalade kvinnliga empatin tagit vägen?"
- - -
"Är det inte ett hån mot Alfred Nobel, en av Sveriges mest framgångsrika kapitalister och industrialister, att priset som han instiftade nu tilldelas människor som är på krigsstigen inte bara mot det system som lät Nobel bygga upp den rikedom som lade grundplåten till priset, utan också mot den enskilda initiativtagande människan? [...] Under de senaste tio åren har priset i 70 procent av fallen tilldelats författare och dramatiker som är öppna med sin marxistiska läggning [...] Partibok gär före litterär storhet. [...] Vi får här också en förklaring till varför Astrid Lindgren aldrig fick litteraturpriset: hon diskvalificerade sig själv genom att offentligen kritisera den socialdemokratiska högskattestaten och genom att i sina böcker beskriva en sund svensk ungdom, hylla den enskilda, dådkraftiga individen och rentav förespråka kapitalism"
[Här är förresten en annan nobelpriskommunist som beklagligtvis tar sig friheten att tala fritt]

7 kommentarer:

Kurre sa...

Tack Erik,

Dina uppskattande ord värmer verkligen! Tyvärr måste jag medge att jag bara sällan finner matnyttig information på din blog. Dock har du emellanåt fina bilder, vilka vittnar om ett estetiskt sinne. Så kanske vore en väg framåt för din del att skippa politiken och fokusera på det du gör bra?

Bästa hälsningar,
Kurt G. Rantzén

Erik Berg sa...

Du har förstås rätt. Jag borde hålla mig till sådant som jag begriper, t ex teckningar.

Försöker ofta läsa din blogg för att veta vad man bör tycka, men med mitt klena intellekt verkar jag ändå hamna fel gång på gång. Jag tror att det är för att jag tänker med hjärtat istället för hjärnan. Förstår du hur jag menar?

Jag minns fortfarande hur retoriskt du krossade mig i en diskussion i våras. Vad gör jag för fel?

Förlåt.

Anonym sa...

Att ge Nobelpriset åt Gore som stödde massmorden på Irakier och Palestinier under Clinton, för att inte tala om uppstyckningen av Jugoslavien och slakten på Serber är väl det absoluta lågvattenmärket för detta pris.

Priset borde väl inte gå till honom utan direkt till hans uppdragsgivare och finansiärer: kärnkraftsindustrin.

Hade vi inte ett "globalt hot mot miljön" för tio år sedan har vi definitivt ett nu, marknaden skapar sina egna förutsättningar...

Jonas Ryberg sa...

Jag tror det måste vara Sovjetkramaren Horace Engdahl som diskriminerar högerinterlektuella.

Milton Friedman någon?

Anonym sa...

Jag läser dina inlägg med stor behållning, Erik!! :-)

De är inte bara skrivna med hjärtat, utan också oerhört välskrivna - och intelligenta!!! (fast det vet du nog redan?)

Både med IQ och EQ! Och bredband däremellan...

Jag kunde inte låta bli att le åt din etikettering av detta inlägg med "goa gubbar"!! Ja, jag skrattade om jag ska vara ärlig, med glittrande ögon.

Och jag blir ganska förskräckt när män i min egen ålder resonerar som de gör... Vad?

Vadå, utvecklas undrar jag (litet tyst)?

Fler kloka, och icke med politik sysslande borde upphäva sina röster snarare, och inte överlåta allt åt s.k "experter"!!! Jag ska inte säga mer vad jag tycker om dessa "experter" ibland (det finns sämre och bättre exemplar??)...

Erik Berg sa...

Karin --> Tack för de vänliga orden!

Appropå rubriken vill jag anmäla en korrigering: kurt rantzén är med största sannolikhet inte på riktigt. En ambitiös satirblogg, men han finns inte i verkligheten.

Nisse Sandqvist sa...

Nä, det här är bara för kul...

Socialism måste inte vara sådär gravallvarligt och negativt och bittert som på alla andra vänsterbloggar. Det kan också vara som på Approximation. Störtskön läsning, ju!