11 juni 2010

Sommarens byggbrigad

I sommar är jag med och organiserar Byggbrigadens sommarkurs i Malmö, som härmed utannonseras även via denna blogg.

Upplägget för i år är lite annorlunda jämfört med tidigare brigader eftersom vi denna gång samarrangerar med Kvarnby Folkhögskola. Kursen blir därmed studiemedelsberättigad och spänner över hela sju veckor (21 juni - 31 juli) varav de sista 2 veckorna (19-31 juli) är byggveckor (dvs "traditionell" byggbrigad) och de första fem veckorna är självstudier på distans. För distanstiden har vi tagit fram ett välfyllt kompendium.

Kring de två byggveckorna samarbetar vi även med kulturhuset Kontrapunkt i Malmö. Vid sidan av byggaktiviteter, inredningsarbete mm så blir det studiebesök och några riktigt grymma föreläsare som presenteras separat längre fram.

Deltagande står öppet för alla, men antagningen sker först till kvarn då antalet deltagarplatser är begränsat. Inga förkunskaper krävs, endast att vilja delta i ett vettigt byggprojekt tillsammans med andra. Anmälningsformulär finns på sommarbrigad2010.se och ytterligare en del information på Byggbrigadens sida.

På jakt efter illustration till inlägget hittade jag några gamla pressklipp från byggbrigaden i Sävsjö 06 (bilden i första klippet är dock "pressmaterial" från den allra första brigaden i Jönköping 2004):

Inga kommentarer: