10 oktober 2007

Nämen!?

Nä, men vad sägs om att ge de här killarna en femdubbel löneförhöjning, åtalsimmunitet, varsitt automatiskt handeldvapen, obegränsat med ammunition, några robusta och snabba bilar som de får krascha som de vill, närmast obegränsad rörelsefrihet och en fikalåda med anabola steroider?

De är ju ändå, säkert, innerst inne schyssta killar. Visserligen har de ett lätt uppblåst självförtroende och något oproportionerlig självbild. Visserligen tenderar de att reagera oberäkneligt och aggressivt när de blir tilltalade. Visserligen har de snudd på obefintliga kunskaper om världen utanför gymmets väggar, och visserligen har de ofta inställningen att folk som talar andra språk inte behöver behandlas som människor.

Och, ja, visserligen har de blivit utsparkade från polisutbildningen och avskedade utan vitsord från militären.

Men ändå. Varför inte skicka iväg dom någonstans med order att skjuta först och fråga sen? Vi skulle kunna skicka dom till, säg, Irak. Med uppgiften att åstadkomma fred, trygghet och försoning. Det skulle kanske bli bra?

Eller så blir det helt vansinnigt dåligt. Surprise.

[Tidigare text om Blackwater]

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Blackwater - When failure is not an option and hope is not enough"

http://www.blackwaterusa.com/securityconsulting/

Björn Nilsson sa...

De där gossarna är legoknektar och legoknektar är en förbannelse. Man kan lika gärna säga "betalda mördare". De har ställt till mycket elände i Afrika tidigare, nu är de som ett laglöst gäng i Irak.

Skulle man kunna tänka sig ett initiativ via Riksdagen som går ut på att försöka få till en internationell överenskommelse i FN om att inga stater accepterar den här sortens "säkerhetskonsulter" som står utanför alla lagar? Personer som har någon sorts stridande roll skall alltså lyda under samtliga internationella överenskommelser avseende stridande, vare sig de kallas "konsulter" eller något annat.

I och för sig kanske ett sådant initiativ skulle stupa redan på motstånd hos Reinfeldt & Co. som inte vill stöta sig med höga vederbörande i USA, men även detta kan ha ett värde. Skulle V kunna motionera om detta?

Anonym sa...

Angående Blackwater tycker tydligen en viss minister att de verkar vara trevliga
prick(skytt)ar...
http://www.expressen.se/nyheter/1.877755/s-kraver-bildt-pa-besked

Anonym sa...

http://www.amazon.com/Corporate-Warriors-Privatized-Military-Industry/dp/0801441145